Cum sa previi accidentele la cursurile de inot?

Daca inoti prea repede, vei obosi la fel de repede. Stiai ca primii 100 de metri din inotul tau pe distante lungi sunt cruciali pentru a te pregati pentru o cursa buna? De fapt, iti poti da peste cap cursa in primii 100 de metri mergand prea repede. De ce se intampla asta si care sunt sfaturile si trucurile pentru un curs de inot ? Mergi la cursuri inot si vei invata cum sa inoti mai sigur pe distante lungi.

Incepe mai usor

Nu vei castiga face nimic daca tragi excesiv in primii 100 de metri. Cu toate acestea, vedem atat de multi sportivi care incearca sa faca asta. Sfatul nostru? Incepe inotul cu frana de mana trasa. Inoata mai incet decat crezi ca ar trebui, aceasta este cheia. Este o abilitate foarte greu de dezvoltat pentru ca esti plin de energie la inceput si te simti bine, asa ca de ce sa nu profiti de asta? Pentru ca nu ai rezerve nelimitate de energie si cu cat mergi mai repede, cu atat creezi mai multa rezistenta. Aceasta rezistenta iti distruge tehnica prin scurtarea miscarilor.

Deci, nu este nimic in neregula in a te simti bine, dar pastreaza lucrurile rapide pentru sfarsitul cursei atunci cand chiar ai nevoie de viteza. Incepand cu un efort bine ritmat inseamna ca tehnica va ramane perfecta mai mult timp si viteza medie va fi aceeasi.

Da mai putin din picioare

Miscarea picioarelor foloseste destul de mult oxigen, deoarece muschii picioarelor sunt mai mari, dar contribuie doar putin la viteza generala. Cu toate acestea, miscarea picioarelor este necesara pentru iti mentine picioarele ridicate, rezistenta scazuta si miscarile echilibrate. Asadar, invata sa incepi cursa inotand primii 100 de metri cu un efort minim al picioarelor.

Respira eficient

Faptul ca ne simtim bine inseamna, de asemenea, ca avem tendinta de a respira mai putin atunci cand incepem. Fara o oxigenare optima nu vei putea inota mult. Prejudiciul este facut de la inceput. Asadar, incepe cu respiratii corecte si fii implicat pana la final. Pentru a inota o cursa pe o distanta mare, pur si simplu ai nevoie de mult oxigen. Alergatorul mediu respira in medie de 60 de ori pe minut. Daca inoti, respirand bilateral (o respiratie la fiecare trei miscari), respiri in medie de 20 de ori pe minut. Poti observa diferenta? Orice restrictii suplimentare de respiratie, cum ar fi inotul cu patru miscari la o respiratie, cere mult mai mult de la sistemul tau de energie aerob decat corpul poate suporta. Rezultatul este ca celulele tale nu pot scapa de acid suficient de repede si vei obosi mai repede. Muschii tai se vor acidifica.

Sfatul nostru ar fi sa respiri o data la doua lovituri, de preferinta schimband partile regulat. Acest lucru iti ofera cea mai buna sansa de a mentine constant nivelul de hidrogen din corpul tau. De asemenea, te va ajuta sa te simtiti relaxat si sa te bucuri de antrenamente.

Nota secundara: acidul lactic pe care il produce corpul tau este util. Ajuta la producerea energiei pentru sistemul aerob. Asadar, spre deosebire de ceea ce am ajuns sa credem, ca niciun acid nu este bun, vrem ca acidul sa fie produs, dar numai in cantitatea potrivita pe care corpul o poate suporta. Si aici, din nou, ritmul este cheia.

Scroll to Top