Ce avantaje iti aduce inotul iarna?

Inotul este un antrenament eficient pentru sistemul cardiovascular. In plus, nu solicita sistemul musculo-scheletic si, astfel, protejeaza articulatiile. Conditia prealabila pentru a va bucura de beneficiile acestui sport este sa alegeti un stil care vi se potriveste si sa il invatati bine.

Puteti pierde in greutate inotand?

Exista o singura regula pentru a pierde in greutate: ardeti mai multe calorii decat consumati. Acestea fiind spuse, inotul te ajuta si el sa slabesti (daca nu mananci prea mult), dar trebuie sa faci asta intr-un ritm constant si de cel putin trei ori pe saptamana. Cat timp este nevoie pentru a pierde in greutate prin inot? Cate ture trebuie sa inoti de fiecare data? Care stil arde cele mai multe calorii? Dar o intrebare mai presus de toate… inotul chiar te face sa slabesti?

O intrebare legitima, mai ales daca frecventati in mod regulat o piscina pentru a va pune in forma. De fapt, sala de sport nu este intotdeauna prima alegere si, avand in vedere beneficiile care pot fi obtinute prin miscarea in apa, sunt destul de multe persoane care au mizat pe inot pentru a slabi.

Este inotul bun pentru tine? Prezentare generala a stilurilor de inot

Daca tehnica de inot este corecta, orice stil este sanatos. Spatele este intotdeauna in regula, in timp ce situatia se schimba pentru bras si stilul liber. In functie de intensitatea antrenamentului, de frecventa si de tipul gresit de miscare, pot aparea urmatoarele probleme:

  1. Stilul bras

  • Tensiunea coloanei vertebrale.

  • Probleme de spate din cauza hiperlordozei.

  • Probleme la genunchi daca va trantiti picioarele in mod incorect sau in cazul unor leziuni anterioare.

  1. Stilul liber

  • Tensiune la nivelul gatului din cauza respiratiei laterale.

  • (Intarirea) dezechilibrelor musculare.

  • Leziuni care rezulta din supraincarcarea umerilor.

Cat de mult ar trebui sa inoti?

Acum stii ca inotul te poate face sa slabesti, stii cum sa te antrenezi, dar nu stii cat de mult. Pentru ca antrenamentul dumneavoastra sa fie eficient, va trebui sa intrati in piscina de cel putin trei ori pe saptamana si sa inotati timp de aproximativ 60 de minute. Important este sa alternezi cateva ture intr-un ritm constant cu ture de recuperare, altfel cu greu vei reusi sa mentii acest ritm pe durata unei ore. Pe masura ce trece timpul, puteti oricand sa reduceti timpul de recuperare si sa cresteti treptat numarul de ture efectuate in ritm alert.

Scroll to Top